Aurora Travel | Crna Gora
841
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-841,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Crna Gora

Dobro došli u Crnu Goru!

Boravak u ovoj maloj, ali čudesnoj zemlji na jugu Jadranskog mora će Vas definitivno ostaviti zadivljenim. Ovaj biser Mediterana na tako malom prostoru obiluje tolikim prirodnim bogatstvom, ljepotama, pitomim plažama, divnim jezerima, rijekama i predivnim planinama. Bilo da ste ljubitelj aktivnog ili pasivnog odmora, u Crnoj Gori ćete pronaći sve što zaželite.

Ono što zasigurno nikada niste doživjeli, doživjećete boraveći u ovoj svjetski poznatoj turističkoj destinaciji. Tako, ujutru se možete probuditi u nekom od bajkovitih mjesta na obali Jadranskog mora, zatim ručati na Skadarskom jezeru, a već uveče uživati na planinama Crne Gore.

AURORA TRAVEL Vam je na raspolaganju za realizaciju svih Vaših želja vezano za boravak u našoj zemlji. Tu smo da Vam predložimo, organizujemo smještaj, izlete. Na raspolaganju smo Vam da preporučimo mjesta koja morate posjetiti, preko prirodnih resursa, religijskih i istorijskih spomenika, mjesta za zabavu, događaja (festivala i koncerata), kao i raznih aktivnosti kao što su hajking, vožnja bicikla, rafting, paraglajding, plivanje, skijanje, itd.

Veoma je teško izdvojiti bilo koje mjesto u Crnoj Gori koje treba posjetiti, jer ih u ovoj ekološkoj zemlji ima na pretek. Toliko je jedinstvenih lokaliteta, koje svaki turista jednostavno mora doživjeti: od prirodnih bogastava, preko istorijskih spomenika, starih gradova do modernih i luksuznih turistickih kompleksa.

Crnogorska obala, u svom bisernom nizu, u svakom mjestu nudi nezaboravan ugođaj, centralni dio obiluje predivnim jezerima, a sjevernu regiju krase gorostasne planine i netaknuta priroda. Ono što će, takođe, zadiviti turističke posjetioce, uživaoce hrane, je sijaset organskih proizvoda domaćih proizvođača, savršenog ukusa i hranljive vrijednosti. Pored hrane u kojoj naši gosti bezmalo uživaju, tu je i obavezno uživanje u vrhunskim vinima, proizvedenim u malim, ali vinarijama poznatim u cijelom svijetu.

Mjesta koja se prosto ne smiju zaobići u našoj lijepoj Crnoj Gori su: Skadarsko jezero (najveće na Balkanu) i mjestašce Karuč, Lipska pećina kao nezaobilazna atrakcija (jedan od najvećih speleoloških objekata u našoj zemlji sa sistemom od 2,5 km kanala, dvorana i galerija), čuveno Cetinje i planina Lovćen, Stari grad u Baru, Ulcinj i Velika plaža, Sveti Stefan, Budva. Tu je, zatim, prekrasni Bokokotorski zaliv i njegovi biseri: Kotor (grad pod zaštitom Unesco), Perast i Gospa od Škrpjela (malo ostrvce, sa predivnom crkvom u kojoj se nalazi i muzej), Risan, Krašići, malo ribarsko mjesto Morinj, i još mnogo toga. Obavezno preporučujemo Tivat i Porto Montenegro – izuzetna i moderna marina za jahte , Herceg Novi i Luxury Resort One&Only. Tu je i čuveni Manastir Ostrog, okrilje svih dobronamjernih ljudi, jedno od najpopularnijih hodočasničkih mjesta na svijetu iz 17.vijeka.

AURORA TRAVEL Vas vodi i u gradić Žabljak na sjeveru i nacionalni park “Durmitor”, kanjon rijeke Tare (najdublji kanjon Evrope u kojem ćete uživati u rafting turama), čudesan kanjon Nevidio (rijeka Komarnica), Prokletije, na Biogradsku goru, bajkovite Ali- Pašine izvore nadomak gradića Gusinje, sa kojih možete popiti najčistiju vodu, koji predstavljaju simbol života mještana toga kraja, na kojima se sklapaju mnogi brakovi, mjesto koje samo u toku mjeseca avgusta posjeti na hiljade turista.

Sva preporučena mjesta najlakše možete posjetiti ukoliko se smjestite baš u srcu Crne Gore, u glavnom gradu Podgorica, na nadmorskoj visini od 44,5 metara. Ona se nalazi na raskrsnici nekoliko značajnih putnih pravaca. Tako ste iz Podgorice do mora udaljeni svega sat-dva vremena vožnje automobilom, kao i od prekrasnih planina na sjeveru. Smještena je u predjelu ispresijecanom riječnim koritima. Rijeke Morača i Ribnica protiču kroz sam grad, dok nekoliko rijeka protiču u njegovoj neposrednoj blizini.

Iako bombardovana mnogo puta tokom svoje burne prošlosti, naročito u II svjetskom ratu, Podgorica je uspjela da sačuva značajan dio istorijskog nasljeđa. Pored očuvanja istorijskog blaga, Podgorica je poslednjih godina izgrađena, i dalje se intenzivno razvija, u moderan i lijep grad, pogodan kako za život i rad, tako i za turističke posjete. Ovaj grad je dobar i topao domaćin svim dobronamjernim ljudima iz cijelog svijeta, pa se u njenom okrilju svi osjećaju kao kod svoje kuće.

I na kraju, Vaše je samo da dođete. Sve ostalo je naša briga.

AURORA TRAVEL će Vas sa zadovoljstvom ugostiti i učiniti Vam Crnu Goru nezaboravnom. Učiniti je mjestom gdje ćete se uvijek rado vraćati.

Dobrodošli!